category iconmeer te doen: bezienswaardig

logo baken Kobbeduinen

Baken Kobbeduinen

baken

Het houten baken in de Kobbeduinen is geplaatst als navigatiepunt voor schepen. Ook voor landmetingen speelde het baken een rol. ... lees meer »


logo baken Willemsduin

Baken Willemsduin

baken

Het houten baken bij Willemsduin is geplaatst als navigatiepunt voor schepen. Ook voor landmetingen speelde het baken een rol. ... lees meer »


logo Bank van Banck

Bank van Banck

uitzichtpunt

De stenen bank aan de westkant van de Waddendijk is een gedenkteken voor John Eric Banck, één van de voormalige eigenaren van ... lees meer »


logo Bunkermuseum Schlei

Bunkermuseum Schlei

museum

Het museum is gevestigd in een bunker van het type Seeburg en is te vinden als je het fietspad ten zuidwesten van de Marlijn in ... lees meer »


logo Monnik wilemshof

De Schiere Monnik

standbeeld

Het beeld ‘De Schiere Monnik’ is in 1961 gemaakt door de bekende eilander kunstschilder en beeldhouwer Martin van Waning ... lees meer »


logo vogelkijkhut

Vogelkijkhut

Westerplas

De Westerplas is één van de vogelrijkste plekken van Schiermonnikoog, maar het gebied is de laatste jaren door de groei van ... lees meer »


logo Vredenhof

Vredenhof

drenkelingenbegraafplaats

Dit drenkelingenkerkhof is rustiek gelegen tussen de Reddingsweg en de Prins Bernhardweg.
Tijdens de eerste wereldoorlog ... lees meer »


logo vuurtoren

Vuurtoren

toren

In 1854 werden op Schiermonnikoog twee vuurtorens in gebruik genomen. De twee vuurtorens moesten samen een lichtenlijn vormen, ... lees meer »


logo Walviskaken

Walviskaken

Willemshof

Naast het hotel Graaf Bernstorff staan, als toegangspoort van de Willemshof, twee enorme walviskaken. Ze zijn afkomstig van een ... lees meer »


logo Wassermann

Wassermann

bunker

'De Wassermann' is een voormalige bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Deze bunker is gelegen oostelijk van de Prins Bernhardweg ... lees meer »


logo watertoren

Watertoren

toren

In 1854 werden op Schiermonnikoog twee vuurtorens in gebruik genomen. De twee vuurtorens moesten samen een lichtenlijn vormen, ... lees meer »


logo reddingboot Willem Horsman

Willem Horsman

Historische Reddingboot

Deze reddingboot is een geschenk van de Bataafse Petroleum Maatschappij (BPM) ter gelegenheid van de overdracht van de ... lees meer »